Fair Play

Какво е FairPlay?

Програмата FAIR PLAY е програма за смяна на автомобил, която предлага възможност да замените сегашната си кола на пазарна цена за чисто нов автомобил от моделите, които предлагаме.

Притежаваният от вас употребяван автомобил ще бъде изкупен от нас на пазарна цена, която стойност може да бъде приспадната от цената на избрания от вас нов автомобил, след което се формира сумата за доплащане.

Калкулатор

За да можем да Ви помогнем да определите стойността на Вашия настоящ автомобил, ние Ви предоставяме възможност да впишете параметрите му в калкулатора, който разработихме заедно с най-големия сайт за покупко-продажба на употребявани автомобил у нас mobile.bg. След попълните полетата, вие ще получите средната пазарна цена на вашия автомобил. Средната пазарна цена се определя от актуалните публикувани обяви в сайта mobile.bg.

Провери

Условия

Какво е необходимо?
 • Да притежавате употребяван автомобил;
 • Притежаваният от вас употребяван автомобил да е в движение, в изрядно техническо състояние и търговски вид (вътрешен и външен вид);
 • Да желаете да закупите нов, неупотребяван автомобил от марките, които предлага „Витоша Ауто“.
Какво печелите?
 • Получавате пазарна цена за стария ви употребяван автомобил с оглед актуалните условия на пазара;
 • Покупко-продажбата на стария ви автомобил се осъществява изключително бързо;
 • Продажбата на вашия употребяван автомобил и поръчката на нов автомобил става едновременно;
 • Чрез смяната на вашия употребяван автомобил спестявате усилия, време и разходи за намиране на клиент;
 • Възможност да сте винаги в крак с последните технологии, като притежавате нов автомобил;
 • В периода на валидност на програмата се ползвате от промоционални цени за придобиване на новия автомобил;
 • Може да изберете предпочитана от вас форма на придобиване на новия автомобил чрез покупко-продажба или чрез лизингова схема по договор за лизинг с лизингова компания, предложена от нас или посочена от вас.
До кога програмата FAIR PLAY е в действие?

Програмата FAIR PLAY е валидна до 31.12.2024 г

Други условия по програмата
 • Няма ограничения относно модела и марката на вашия употребяван автомобил.
 • Няма ограничения относно възрастта и изминатия пробег на вашия употребяван автомобил.
 • Няма ограничения в зависимост от това, откъде е закупен вашия употребяван автомобил.
 • За да можете да се възползвате от програмата FAIR PLAY, пазарна цена за употребявания ваш автомобил не следва да е по-висока от 70% от стойността на придобивания нов автомобил.

 

Предложената пазарна цена за вашия употребяван автомобил се посочва от вас. Независимо от това, тя следва да отчита актуалното състояние на пазара за автомобили, аналогични на употребявания ви автомобил. Във връзка с това си запазваме правото да съпоставим посочената от вас цена със средните пазарни цени по обяви за продажба на аналогични на употребявания ви автомобил, публикувани в специализирани интернет сайтове за употребявани автомобили като mobile.bg и cars.bg, или да се допитаме до независим оценител КАР ДАТА, работещ по методиката SilverDAT FI online – оценка МПС. „Витоша Ауто“ EООД има право по негова преценка с оглед конкретния употребяван автомобил да предпочете резултатите от специализираните сайтове или от оценката на независимия оценител, които се приемат за обвързващи относно определяне на справедливата пазарна цена за употребявания ваш автомобил. В случай, че липсва предлагане на автомобили, аналогични на употребявания ваш автомобил, за меродавна ще бъде приета оценка за покупна цена ЕК (Einkaufsnotierung) по каталога на Шваке. В случай, че не сте в състояние да определите или да предложите сами справедлива пазарна цена на употребявания си автомобил, „Витоша Ауто“ EООД предлага възможност да извърши проучване по един от горепосочените методи и да ви предложи справедлива цена. В случай, че посочената от вас цена за употребявания ви автомобил бъде установена за несъответстваща на актуалните пазарни условия, „Витоша Ауто“ EООД има право да предложи справедлива пазарна цена със съответно позоваване на горепосочените източници. В случай на разногласие относно определяне на справедливата пазарна цена за употребявания автомобил, което не може да бъде преодоляно от страните, не се сключва договор.

Дискутирането на ориентировъчна цена за употребявания ви автомобил дистанционно по телефон или чрез други средства за комуникация има само предварителен характер и не е обвързващо. При желание за сключване на договор окончателната справедлива цена на употребявания ваш автомобил се определя само след физически оглед и проверка на техническото състояние и търговския вид на употребявания автомобил в нашия сервиз, което може да има значение при определяне на справедливата пазарна цена за него. В зависимост от резултатите от огледа и проверката на конкретния употребяван автомобил „Витоша Ауто“ EООД си запазва правото да откаже сключването на сделка за покупко-продажба (изкупуване) на вашия употребяван автомобил.

Сумата на така уточнената справедлива пазарна цена за вашия употребяван автомобил се приспада от цената на новия автомобил от марките, които предлага „Витоша Ауто“ или служи като предварително плащане по договор за лизинг съгласно условията на съответната лизингова компания.

За повече информация ни потърсете на адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе” 166 (срещу резиденция „Врана”), пишете ни на  sales@Vauto.bg, или се обадете на телефон 02/879 00 88