Alfa Romeo Tonale

Водиш или следваш?

Вземи сега Alfa Romeo Tonale!

Има ли значение каква личност си в живота?

Алфа или Бета?

Разбира се, че да!

Различно е дали водиш или следваш.

С Alfa Romeo Tonale ти си начело, ти задаваш темпото, ти изпъкваш пред останалите, ти диктуваш модата.

Новият премиум SUV издига живота ти на най-високо ниво с неподражаем италиански стил, безкомпромисен лукс и авангардни технологии.

Огромният инженерен и дизайнерски опит от 112-годишната история на Alfa Romeo е вложен в създаването автомобилния шедьовър Tonale.

Той съчетава в удивителна хармония иновативна електрификация, богато оборудване и най-модерни системи за безопасност, комфорт, асистенция и свързаност.

Като флагман на новите технологии моделът въвежда на пазара световни иновации като неподлежащ на изменение уникален дигитален NFT сертфикат, който съхранява данните за експлоатацията на превозното средство през целия му жизнен цикъл.

Хибридното задвижване на Alfa Romeo Tonale предлага:

 • Две нива на мощност (130 к.с. и 160 к.с.)
 • Въртящ момент от 240 Нм още от 1500 оборота
 • Изцяло нов алуминиев 1,5-литров бензинов турбо двигател
 • 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител
 • Интегриран в трансмисията 48-волтов електромотор с ресурс от 20 к.с. и 55 Нм
 • Компактна литиево-йонна батерия с течно охлаждане

Тези авангардни технически решения гарантират образцова динамика, комбинирана с икономичност, ниски нива на въглеродни емисии и лесно ползване без необходимост от външно зареждане на батерията.

Никога досега инженерите на Alfa Romeo не са създавали толкова необикновен автомобил. Той притежава уникални качества и способности като:

 • Потегляне и маневриране в изцяло електрически режим
 • Движение с ниска скорост в изцяло електрически режим
 • Рекуперация на енергия при намаляване на скоростта за зареждане на батерията
 • Електрически буст с допълнителната мощност от 20 к.с. и 55 Нм на електрическия двигател за по-бързо ускорение и за по-ефективно спиране

Още с първото натискане на старт бутона върху спортния волан на Tonale се създава силна емоционална връзка между водача и автомобила.

Новият модел осигурява привилегията на най-добрата динамика на шофиране в този клас, директно и отзивчиво кормилно управление, перфектно разпределение на теглото между предната и задната ос и оптимално сцепление с пътната настилка.

Пътуването с Tonale е максимално безопасно благодарение на предлаганите най-нови технологии за сигурност като аварийно спиране, интелигентен асистент за скоростта с разпознаване на пътните знаци, автономно движение в лентата, разпознаване на умора у водача, преден и заден парктроник, камера за заден ход с динамични линии, 360-градусов изглед и много други електронни системи.

С иновативните си технологии Tonale осигурява автономно шофиране от второ ниво. Електрониката дискретно подпомага водача, без да нарушава автентичното удоволствие от динамичното шофиране.

За изключително комфортното изживяване на пътниците допринасят луксозните спортни седалки с тапицерии от високачествен текстил, алкантара и кожа (в зависимост от оборудването), двузоновата автоматична климатична инсталация с въздуховоди за задните места, подложката за безжично зареждане на смартфони, най-големите цветни екрани в този клас, отоплението на седалките и волана и редица други функции за удобство.

Tonale мигновено приковава погледите с необикновения си дизайн.

Този автомобил води, а не следва модата в автомобилния свят с безподобния стил Alfa Romeo, който се отразява в специфични екстериорни елементи като високотехнологичните матрични LED светлини в конфигурация 3+3 и изящните алуминиеви джанти с оформление на телефонен циферблат.

В този автомобил всичко е необикновено.

Дори начинът да го притежаваш, който предлагаме за ограничен брой налични автомобили в ниво на оборудване Sprint*.

На лизинг за срок от 5 години.

Без първоначална вноска.

И свободата да го върнеш, когато пожелаеш без такси за предсрочно прекратяване.

Това е Alfa Romeo Tonale Hybrid.

Първи от нов вид.

Дори с формата на притежание Tonale задава нов тренд и предлага широк избор от възможности за клиента, включително и лизинг с първоначална вноска и по-ниска месечна вноска, при която отново има свободата да се откаже във всеки един момент.

За допълнително улеснение предлагаме и обратно изкупуване на употребяван автомобил на пазарна цена и това да се превърне в част от сделката за нов Alfa Romeo Tonale.

За да водиш, а не да следваш останалите.

Изпратете ни Вашето запитване или се свържете с нас на място или по телефона

  ДВЕ НИВА НА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ

  Разработените от Alfa Romeo две нива на електрификация Hybrid и Plug-in Hybrid Q4 гарантират на Tonale най-доброто представяне в сегмента. Версията Hybrid предлага истинско електрифицирано шофиране благодарение на изцяло новата за марката 48-волтова хибридна задвижваща система. Тя е адаптирана специално за характера на Alfa Romeo и може да задвижва автомобила, когато двигателят с вътрешно горене не работи. Версията Plug-in Hybrid Q4 с мощност 275 конски сили и задвижване на всички колела предлага най-добрите характеристики в сегмента с очакван пробег в изцяло електрически режим до 80 км в градски условия. Това е най-мощният и най-икономичният вариант на Tonale.

  ЕКСКЛУЗИВНА ПРИВИЛЕГИЯ

  Бъдещите собственици на Tonale получават ексклузивна привилегия. Това е първият автомобил на пазара, оборудван с дигитален сертификат Non-Fungible Token – NFT (незаменим токен). Той е базиран на блокчейн технология и уникална връзка с конкретен автомобил, като го сертифицира при покупка и след това се развива, съхранявайки информация за използването на превозното средство в целия му жизнен цикъл. Така собственикът получава редица предимства по отношение на защитата на остатъчната стойност. Наред с това Tonale предлага свързаност от най-високо ниво, изцяло нова инфо-развлекателна система, проектирана за актуализация по въздуха и интеграция с Amazon Alexa. Двата TFT екрана имат общ размер 22,5 инча, който е най-големият в този сегмент.

  БЕЗПОГРЕШЕН ИТАЛИАНСКИ ДИЗАЙН В СТИЛА НА ALFA ROMEO

  Серийният модел Tonale остава верен на дизайна на концептуалния автомобил, от който произлиза. Заслугата за тази близка връзка е на специалистите от дизайнерския център Centro Stile Alfa Romeo. Автомобилът е предназначен за млади хора, които водят активен начин на живот в големите градове. В синхрон с техния стил Tonale предлага много отличителен, емоционален и ориентиран към бъдещето дизайн. Някои от стилистичните канони като алуминиевите джанти с пет големи овални отвора, клъстерът в „телескопичното“ инструментално табло, спортният волан с три спици и специфичните фарове с дизайн на синусоиди ще се превърнат в отправна точка за бъдещото  развитие на гамата на Alfa Romeo.

  В компактните размери на автомобила (4,53 м дължина, 1,84 м широчина и 1,6 м височина) се съчетават уникалността на италианския дизайн, оригиналният дух и съвременният стил на Alfa Romeo. Някои стилистични черти са познати от предишни модели на марката, които имат своето важно място в историята на автомобилната индустрия. Сред тях е GT линията, простиращата се по цялата дължина на автомобила от задната част до предните фарове, припомняйки оформлението на Giulia GT. Елегантните раздути форми са възприети от емблематични модели като 8C Competizione. Ефектната предница фокусира погледите върху неподражаемия челен мотив Trilobo и отличителния щит Scudetto. Забележителните фарове „3+3“ с нова изцяло LED адаптивна матрична технология напомнят гордия вид на модела SZ Zagato и на концепта Proteo.

  АДАПТИВНИ LED СВЕТЛИНИ „3+3“

  Трите светлинни модула във всеки фар са разработени съвместно с Marelli и образуват безпрогрешно разпознаваемо „лице“ на автомобила. Те осигуряват едновременно дневни светлини, динамични мигачи и функция „Добре дошли и довиждане“ (активира се всеки път, когато водачът отключва или заключва автомобила). Въвеждането на няколко сложни технологии осигурява най-добрите условия за отлична видимост в тъмната част на денонощието. Технологията Adaptive Driving Beam постоянно регулира късите светлини според скоростта и специфичните пътни условия. Технологията Glare-Free High Beam Segmented Technology автоматично разпознава трафика пред автомобила и в насрещната посока, като предотвратява заслепяването на други превозни средства при движение на дълги светлини. Друга технология автоматично се активира в завои, за да осигури най-доброто странично осветяване.

   

  Освен подобрена видимост, тези технологии гарантират по-голяма ефективност по отношение на издръжливостта и консумацията на енергия, а интензитетът на светлинния поток е два пъти по-висок в сравнение с конвенционалните халогенни фарове. В същото време водачът получава по-добър комфорт при шофиране на тъмно, по-малко напрежение за очите и по-висока степен на безопасност.

  Задните светлини са оформени със същия дизайн като предните фарове и образуват синусоида, която изцяло обгръща задната част на автомобила. Това го прави наистина уникален с неподражаем светлинен подпис. Страстта и динамиката на модела се отразяват и в дизайна на алуминиевите джанти – възпроизвеждане на канона на телефонния циферблат в стил Alfa Romeo.

   

   

  ПЕРФЕКТНО ПРОСТРАНСТВО ЗА КОМФОРТНО ПЪТУВАНЕ

  Интериорът на Tonale е вдъхновен от богатата история на марката в моторните спортове. Фокусът е насочен върху водача, който има лесен достъп до всички контролни уреди за по-безопасно и несравнимо усещане при шофиране. На пътниците е предоставено идеалното пространство за комфортно прекарване на дълго пътуване. Всеки детайл е оформен с педантично внимание и стремеж към най-високо качество. Най-новите технологии за управление, комфорт и свързаност са предпоставка за силни емоции, но на първо място винаги остава удоволствието от спортното шофиране.

  СВЕТОВНА ИНОВАЦИЯ ЗАЩИТАВА СТОЙНОСТТА НА АВТОМОБИЛА

  Ексклузивно за първи път в света в новия модел Tonale дебютира технологията с незаменими токени (Non-Fungible Token – NFT), която е смела иновация в автомобилния сектор. Alfa Romeo е първият производител, който свързва автомобила с дигитален сертификат NFT. Тази технология се основава на концепцията за блокчейн карта – конфиденциален и неподлежащ на промяна запис на основните етапи от жизнения цикъл на отделното превозно средство.

  Това отличително качество на Tonale е потвърждение за иновативния дух на марката Alfa Romeo и и носи допълнителни ползи за потребителите. Със съгласието на клиента NFT ще записва информация за превозното средство и ще генерира сертификат, който може да се използва като гаранция, че автомобилът е поддържан правилно. Това ще се отрази позитивно върху неговата остатъчна стойност. На пазара за употребявани автомобили NFT сертифицирането представлява допълнителен източник на доверие за собствениците и търговците, а купувачите получават по-голямо спокойствие при покупката.

  СВЪРЗАНОСТ В УСЛУГА НА КОМФОРТА

  Alfa Romeo интерпретира използването на софтуера и свързаността на автомобила и за подобряване на изживяването на водача. Това качество е заложено в гените на марката и винаги е приоритет в разработката на нови автомобили. Tonale продължава тази традиция и получава най-модерните технологии, за да предложи свързано и комфортно пътуване, комбинирано с типичната за марката наслада от управлението на автомобила.

  Сред иновациите в Alfa Romeo Tonale са вградени функции за гласов асистент на Amazon Alexa (в зависимост от пазара). С тях водачът винаги може да се чувства удобно в автомобила като в своя дом, което прави всекидневието по-лесно и удобно. Благодарение на пълната интеграция с Amazon и услугата Secure Delivery Service автомобилът може да бъде избран като място за доставка на очаквани пратки с безопасно дистанционно отключване на вратите, за да може куриерът да остави пакетите в колата.

  В уютната обстановка на дома си водачът може също така да получава постоянни актуализации за състоянието на автомобила, да провери нивото на заряд на батериите и(ли) на горивния резервоар, да търси интересни дестинации за пътуване, да научи най-новото местоположение на превозното средство, да изпраща команди за дистанционно отключване и заключване. Функциите на Alexa могат да се използват по време на шофиране и за добавяне на продукти към списъка за доставки, за търсене на близък ресторант, за регулиране на осветлението или отоплението в дома при наличие на връзка с автоматизирана домашна система.

  Стандартно Tonale разполага с изцяло нова вградена информационно-развлекателна система. Тя предлага съдържание, функционалност и услуги, които винаги се поддържат актуални чрез адаптивна операционна система Android и 4G свързаност с актуализации по въздуха (OTA). Тази система включва 12,3-инчов дисплей, основен 10,25-инчов тъчскрийн и многофункционален интерфейс за бърза и лесна работа, без водачът да отклонява вниманието си от пътя. С общ размер 22,5 инча двата TFT екрана са най-големите в сегмента.

  • ALFA ROMEO НАВЛИЗА В ЕРАТА НА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ С НОВИЯ МОДЕЛ TONALE

   Alfa Romeo представи новия модел Tonale, който отбелязва метаморфозата на легендарната марка и извършва радикална еволюция към нова ера на свързаност и електрификация. С безпогрешно разпознаваем италиански дизайн, най-модерни технологии, софтуер и електрифицирани задвижващи системи Tonale остава верен на автентичните ценности и спортния дух на Alfa Romeo, датиращи още от 1910 г. Tonale стъпва на пътя с ясната мисия да преоткрие спортното шофиране за XXI век, като същевременно разкрива нова вселена от иновативни и насочени към клиента услуги. Името Tonale маркира еволюционната приемственост със Stelvio – един очарователен път, който води към нова дестинация – бъдещето.

  • НОВА СТРУКТУРА НА ГАМАТА

   Alfa Romeo въвежда с Tonale нова структура на гамата, което улеснява клиентите при конфигурацията на автомобила. Предлагат се две нива на оборудване – Super и Ti, които имат ясно дефинирани спецификации и отговарят на изискванията на най-претенциозните клиенти. Ниво на оборудване Super е входната врата към света на Alfa Romeo. Това ниво може да бъде персонализирано с пакета Sprint, който включва множество опции с подчертано спортен акцент. Ниво на оборудване Ti носи допълнителна елегантност и отличителен характер. Към него може да се добави пакетът Veloce, за да се достигне върха по отношение на представянето на пътя и спортното шофиране.

  • ПРОИЗВЕДЕН В ИТАЛИЯ С БЕЗКОМПРОМИСНО КАЧЕСТВО

   Alfa Romeo Tonale се произвежда в обновения завод Giambattista Vico в Помиляно д’Арко (Неапол). Това е един от най-модерните производствени обекти на Stellantis. Обновената със супермодерни технологии производствена линия е предназначена специално за Tonale. Индустриалният комплекс е проектиран през 1968 г. от Alfa Romeo и функционира от 1972 г., като до момента в него са произведени 5 милиона автомобила. Заводът е спечелил много международни награди включително сребърен сертификат World Class Manifacturing и отличието Automotive Lean Production за най-добър завод в Европа през 2012 г., както и златен медал WMC през 2013 г. Миналата година заводът претърпя основен ремонт, за да отговори на предизвикателствата на бъдещето. Днес той разполага с най-иновативните технологии за производство на хибридни автомобили, висококвалициран персонал и производствени методи, щадящи околната среда.

  ОБРАЗЦОВА БЕЗОПАСНОСТ

  Новите технологии в Tonale служат и за подобряване на безопасността и комфорта. Усъвършенстваните системи за асистенция на водача (ADAS) осигуряват автономно шофиране от второ ниво, като функционират в съответствие с философията на Alfa Romeo. Тук софтуерът отново идва в подкрепа на спортния дух на марката, като фокусът остава върху водача. Всички системи работят, без да пречат на неговото изживяване, при което контролът върху автомобила и емоциите от шофирането остават непокътнати.

  Системите интелигентен адаптивен круиз контрол  (IACC), придържане в средата на лентата (LC) и асистент за задръстване автоматично регулират скоростта и траекторията на движение. Те поддържат автомобила в средата на лентата и на разстояние от превозното средство отпред, като по този начин се гарантира образцова безопасност и удобство.

  Tonale разполага и с други иновативни технологии, които усъвършенстват взаимодействието между водача, автомобила и пътя. Системата за автономно аварийно спиране предупреждава за опасност и при необходимост задейства спирачките, за да избегне или смекчи всеки потенциален сблъсък с пешеходец или велосипедист. Системата за наблюдение на състоянието на водача го предупреждава  всеки път, когато той прояви признаци на умора и сънливост. Системата за наблюдение на „мъртвата зона“ сигнализира за приближаване или наличие на превозни средства в нея, за да се предотврати евентуален инцидент. Системата за наблюдение на напречния трафик зад автомобила предупреждава за приближаващи обекти при движение на заден ход, което се улеснява и от HD камера с динамична решетка и 360-градусово следене на автомобила при маневриране.

  ИНОВАТИВНА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ

  Tonale отбелязва естественото навлизане на Alfa Romeo в света на електрификацията със специфичен за марката подход, който адаптира новите технологии към традиционните за нея ценности с мисията да преоткрие спортното шофиране за XXI век. Това е конкретен ангажимент към устойчивата мобилност на бъдещето в съответствие с изконната философия на Alfa Romeo.

  Tonale предлага две нива на електрификация – Hybrid и Plug-in Hybrid. Във версията Hybrid дебютира хибридният VGT двигател с мощност 160 конски сили, който е ексклузивен за Alfa Romeo. Той работи с турбокомпресор с променлива геометрия и е съчетан със 7-степенна Alfa Romeo TCT трансмисия с двоен съединител и 48-волтов електрически мотор P2 с въртящ момент 55 Nm. Електрическият мотор може да задвижва колелата, дори когато двигателят с вътрешно горене е изключен. Alfa Romeo избра това техническо решение, за да предложи автентично електрифицирано шофиране. Трансмисията позволява потегляне и движение в електрически режим при ниски скорости и при паркиране. При лансирането на пазара Tonale ще се предлага и в Hybrid версия с мощност 130 конски сили, отново в съчетание със 7-степенна Alfa Romeo TCT трансмисия и 48-волтов електродвигател P2.

  С най-високата производителност в гамата разполага версията с екслузивната задвижваща система Plug-in Hybrid Q4 с мощност 275 конски сили. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч само за 6,2 секунди и предлага пробег в изцяло електрически режим до 80 км в градски условия (в комбиниран цикъл над 60 км). Това са най-добрите стойности в сегмента. Като стандарт в Plug-in Hybrid версиите задвижването на четирите колела Q4 осигурява несравнимо ниво на безопасност и удоволствие от шофирането.

  Двигателната гама се допълва от нов 1,6-литров дизелов мотор с мощност 130 конски сили и максимален въртящ момент 320 Nm. Той е съчетан с 6-степенна автоматична трансмисия Alfa Romeo TCT с двоен съединител и предлага задвижване на предните колела.

  НАЙ-ДОБРАТА ДИНАМИКА В СЕГМЕНТА

  Tonale се установява като еталон в сегмента по отношение на динамиката на шофиране. Моделът гарантира безупречно пътно поведение, подобно на спортен автомобил, с най-доброто разпределение на теглото и най-директното управление в своя сегмент. Това е единственият автомобил в сегмента с интегрирана спирачна система (Integrated Brake System – IBS). Водачите могат да сменят и ръчно предавките чрез изработени от алуминий лостчета за превключване на волана. Прилагането на фиксирани спирачни апарати с четири бутала – by Brembo, самовентилиращи се дискове отпред и монолитни дискове отзад допринася за подобрената спирачна ефективност.

  Tonale разчита на независима система за окачване MacPherson с амортисьори със селективно демфериране (Frequency Selective Damping – FSD). И за да подобри допълнително своите изключителни качества на сцепление с пътя дори на хлъзгави повърхности моделът предлага две решения за задвижване. Системата Q4 на задвижване на четирите колела е налична във версиите Plug-in Hybrid Q4. С предно задвижване са  версиите Hybrid и версиите с дизелов двигател. Последните са оборудвани и с електронен самоблокиращ диференциал на Alfa Romeo. Активното окачване Dual Stage Valve с електронен контрол на амортисьорите допълнително допринася за отличното пътно поведение. Накратко – шофирането на новия Tonale гарантира завладяващо изживяване към всяка дестинация.

  *Индикативни лизингови условия можете да намерите тук .

  Повече информация за модела и ценова листа за всички налични версии можете да откриете тук.